|
|
|
|
|
اصول و روشهای تبلیغات و مدیریت نام تجاری
|
گزارش کارگاه «اصول و روشهای تبلیغات و مدیریت نام تجاری»
کارگاه «اصول و روشهای تبلیغات و مدیریت نام تجاری» روز شنبه و یکشنبه، ۲۱ و ۲۲ مهر ۱۳۹۷ در مرکز رشد دانشگاه صنعتی سهند، مجری طرح توانمندسازی و تسهیلگری کسبوکارهای نوپای فاوا آذربایجان شرقی برگزار شد.
«حسن اطاعت» مدرس این کارگاه به مباحثی از جمله، «مفهوم بازاریابی»، «دامنه تحقیقات بازاریابی»، «آمیخته بازاریابی»، «تفاوت تبلیغات دیجیتال و تبلیغات محیطی» و «مفهوم، استراتژی، اهداف و کمپین تبلیغات» پرداخت.

مفهوم بازاریابی
بازاریابی یا مارکتینگ عبارت است از یک استراتژی که توسط یک شرکت در جهت برقراری ارتباط با مشتری استفاده میشود. عملیات بازاریابی موجب آگاهی مشتری از ویژگیهای مختلف محصولات و خدمات میشود. هدف اصلی در بازاریابی، پاسخگویی به نیازهای مشتری و راضی نگه داشتن او از طریق فراهم کردن محصولات موردنیاز اوست. به بیان دیگر در بازاریابی به دنبال برآورده کردن نیازهای مشتری بهشکلی سودآور هستیم.
دامنه تحقیقات بازاریابی
تحقیقات بازاریابی دامنه وسیعی از فعالیتها را در بر میگیرد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
· مدیریت محصول: یکی از مهمترین حوزههای تحقیقات بازاریابی، یافتن راه کارهایی برای مدیریت هرچه بهتر محصولات فعلی، توسعه محصولات جدید و مدیریت سبد محصولات است. تحقیقات بازاریابی کاربردهای مهمی را در حوزه مدیریت محصول دارد که از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شناسایی رقبا برای درک و شناخت استراتژیهای رقابتی در حوزه مدیریت محصولات
استراتژی ورود به بازار محصولات جدید
مدیریت فروش: تحقیقات بازاریابی کاربردهای بسیار گستردهای را در حوزه تجزیه و تحلیل، پیشبینی و ارزیابی فروش، شناخت گرایشها و تدوین استراتژیهای رقابتی در حوزه فروش کالاها و خدمات دارند. از تحقیقات بازاریابی با اهداف مختلفی بهره برداری میشود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ارزیابی پتانسیلهای بازار
ارزیابی و پیش بینی تقاضا به محصولات
ارزیابی و برآورد سهم از بازار
مطالعه گرایشها و تغییرات فصلی مرتبط با فروش محصولات
مطالعه بخش بندیهای بازار
ارزیابی و برآورد اندازه بازار
شناخت نیازهای بازار و توسعه استراتژیهای نفوذ در بازار/توسعه بازار
مدیریت برند : با اهمیت یافتن برند به عنوان مهمترین گنجینه سازمانی، تحقیقات بازاریابی ارزش بسیار زیادی را برای سازمانهای برند محور پیدا کرده است. این دسته از تحقیقات معمولا با اهداف زیر اجرا می شوند:
ارزیابی ارزش برند
ارزیابی جایگاه برند
ارزیابی تصویر برند در بازار
ارزیابی دانش مصرف کنندگان از برند
مدیریت و برنامه ریزی تبلیغات : تحقیقات بازاریابی به میزان بسیار زیادی در حوزه تبلیغات و مدیریت روابط عمومی، مدیریت ارتباط با مشتریان و نیز اقدامات ترویجی و تبلیغاتی برندها و کسبوکارها مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از مهمترین کاربردهای تحقیقات بازاریابی در این حوزه عبارتند از:
میزان تاثیرگذاری تبلیغات بر رفتار مصرف کنندگان
ارزیابی جایگاه برند در دستور کار ذهنی مخاطبان
روانشناسی ارتباطی مخاطبان
آمیخته بازاریابی
تعریف آمیخته بازاریابی درست و کارآمد در آغاز تهیهی طرح بازاریابی امری ضروری است. مفهوم آمیخته بازاریابی در گذر زمان به چارچوبی قابلِ اطمینان برای آغاز کسبوکار یا معرفی محصولی نو تبدیل شده است.
آمیخته بازاریابی از ۴ متغیر متفاوت تشکیل شده است که به یک اندازه مهم هستند. این متغیرها در شرایط گوناگون تغییر میکنند و تغییر هر یک از آنها ممکن است بر متغیرهای دیگر اثرگذار باشد. اکنون با جزئیات بیشتر به هر یک از متغیرهای آمیخته بازاریابی محصول میپردازیم.
محصول Product :
برای آغاز یک کسبوکار، پیش از هر چیز به محصولی برای عرضه نیاز دارید؛ بنابراین نخستین متغیر آمیخته بازاریابی محصول و نخستین موضوعی است که پیش از تهیهی طرح بازاریابی باید دربارهی آن تصمیم بگیرید. پیش از تصمیمگیری دربارهی ویژگیهای محصول باید به پرسشهای زیر پاسخ دهید:
· چه محصولی میفروشید؟
· کیفیت محصول چگونه است؟
· محصول نسبت به محصولات موجود در بازار چه ویژگیهای متفاوتی دارد؟
· طرح منحصربهفرد فروش محصول چیست؟
· آیا محصول زیرمجموعهای از یک برند یا برندی کاملا تازه خواهد بود؟
· محصولات ثانویهای که میتوان همراه با محصول فروخت کدامند؟ (ضمانتنامه، خدمات پس از فروش (
قیمت Price :
قیمت گذاری محصول به متغیرهای بسیاری بستگی دارد و همیشه باید بهروز باشد. مهمترین عوامل موثر بر قیمتگذاری هزینهی تولید، بازاریابی و تبلیغات، نوسانات قیمتی، هزینهی توزیع و مانند آن است. هر یک از این عوامل ممکن است جداگانه دچار تغییر شوند؛ بنابراین قیمتگذاری باید به گونهای باشد که آثار ناشی از این تغییرات را برای مدت معینی پوشش دهد. البته اگر همهی این عوامل همزمان دچار تغییر شوند به تناسب این تغییرات قیمت کاهش یا افزایش مییابد. در خصوص قیمت تخفیفات، زمان پرداخت، نوع تسویه و اعتبار مشتریان نیز می بایست مورد توجه قرار گیرد.
مکان عرضه یا توزیع Place :
مکان، کانالهای توزیع محصول را در بر میگیرد. اگر محصول مصرفی تولید میکنید، باید تا حد امکان در دسترس همه قرار بگیرد. در مقابل اگر محصولی خاص تولید میکنید باید در برخی مکانهای خاص و در فروشگاههای منتخب عرضه شود؛ بنابراین مکان توزیع محصول به نوع و قیمت محصول و همچنین تصمیمهای مربوط به بخشبندی، تعیین بازار هدف و موقعیتیابی محصول بستگی دارد.
روش توزیع اثر چشمگیری بر سودآوری محصول دارد. شرکتی را با شبکهی توزیع در تمام کشور در نظر بگیرید، افزایش قمیت سوخت تاثیر قابلِتوجهی بر سودآوری محصول خواهد داشت؛ بنابراین زنجیرهی تامین و تدارکات نقش مهمی در هزینههای کسبوکار دارد.
ترویج یا تبلیغ Promotion :
کلیه اقداماتی که سازمان برای افزایش میزان خرید یک یا همه گروههای هدف (شامل واسطههای فروش و مصرف کنندگان نهایی) به کار می برد که در آن باید به موارد زیر توجه کرد :
· تبلیغات
· پیشبرد فروش
· فروشندگی شخصی
· بازاریابی مستقیم
· روابط عمومی
همهی متغیرهای آمیخته بازاریابی با یکدیگر در ارتباط هستند و بر هم اثر میگذارند. مثلا با افزایش قیمت محصول، ممکن است تقاضای آن کاهش بیابد و در نتیجه نقاط توزیع کمتری لازم باشد. در سوی دیگر ممکن است برنامهی فروش منحصربهفرد شما روی افزایش آگاهی از برند تمرکز کند که قیمتگذاری و ترویج و تبلیغ بهتر و کارآمدتری میطلبد. مجموعهی آمیزه بازاریابی ممکن است به خواست مشتریان برای بهبود محصول منجر شود که میتوان آن را بهعنوان محصول ارتقاء یافتهی جدید دوباره عرضه کرد.
مفهوم تبلیغات
تبلیغات یعنی ابلاغ یک پیام از طریق یک رسانه به گروهی معین، با صرف هزینه و در یک رابطه غیرشخصی.
۱. ابلاغ یک پیام: ممکن است تجاری (مثلا محصول من را بخر، با برند من آشنا شو و…)، سیاسی (از حزب الف دفاع کنید، در انتخابات شرکت کنید و…)، فرهنگی (شهر ما خانه ماست، بین خطوط برانید و…) و یا در دستههای دیگر باشد.
۲. از طریق یک رسانه: تلوزیون، یک کانال پربازدید تلگرام، وب سایتهای پرمخاطب، جشن ها، نمایشگاهها و… .
۳. به گروهی معین: با چه سنی، چه جنسیتی، چه سطح درآمدی، در کدام شهر یا کشوری و…
۴. با صرف هزینه: تبلیغات هزینه دارد و غالبا زیاد است!!
۵. در یک رابطه غیر شخصی: این که من در چشمان شما نگاه کنم و بگویم “نوشابه کوکا کولا خوب است و حتما استفاده کن ” تبلیغ نیست! بلکه نوع دیگری از ترویج است.
از نظر علم تبلیغات، پیام باید در یک رابطه غیر شخصی باشد؛ مثلا تبلیغ در بیلبورد یا یک کانال پربازدید تلگرام در یک رابطه غیر شخصیست، اما تماس تلفنی با مشتریان بالقوه این طور نیست!
شش پرسش مهم در تبلیغات
همیشه یادتان باشد که قبل از هر اقدام عملی در تبلیغات باید این 6 پرسش مهم را از خودتان بپرسید و بر اساس جوابهای آن برای تبلیغاتتان برنامه بریزید.
این شش پرسش به عنوان مدل 6W، یکی از رایجترین و معروف ترین متدها در برنامهریزی اولیه برای تبلیغات است:
۱. مخاطب من چه کسی ست؟ (Who)
۲. مخاطب من کجاست؟ (Where)
۳. چه پیامی را باید به او انتقال دهم؟ (What)
۴. چرا باید این پیام را به او انتقال بدهم؟ (Why)
۵. از طریق کدام رسانه باید به او پیام بدهم؟ (Which)
۶. چه وقت باید با او ارتباط برقرار کنم؟ (When)
از کجا شروع کنیم؟ (M۵)
کم کم در حال نزدیک شدن به برنامه ریزی برای تبلیغات سازمان یا برندتان هستیم.
میتوانید با استفاده از الگوی معروف M۵ قدم اول و البته مهمترین قدمتان را بردارید!
طبق الگوی M۵ باید این ترتیب را دنبال کنید:
· :Mission ابتدا هدفتان را از برنامه تبلیغاتیتان مشخص کنید.
· Message : برای رسیدن به این هدف چه پیامی را باید اعلام کنید؟
· :Media بهترین رسانهها برای اطلاع رسانی این پیام به مخاطبان کدام است؟
· :Money برای تحقق این اهداف چقدر بودجه لازم دارید؟
· :Measurement بعد از اجرا نیز ارزیابی کنید که چقدر به اهدافتان نزدیک شدید؟
انواع تبلیغات
· تبلیغات برای برندسازی
· تبلیغات برای معرفی خدمات و محصولات
· تبلیغات برای ترغیب مردم به شرکت در برنامه های اجتماعی مانند انتخابات
· تبلیغات سازمان های دولتی برای اطلاع رسانی
· تبلیغات برای یک شهر یا کشور توریستی
· تبلیغات برای تغییر نگرش مردم به سوی مثبت یا منفی در مورد موضوع های خاص
· تبلیغات فرهنگی ، دینی و مذهبی
تبلیغات تجاری
تمرکز ما در این بخش بروی اطلاعات در مورد تبلیغاتی تجاری است . هدف ما از تبلیغات تجاری ، کسب درآمد بیشتر است .
مدیران کسب و کار های مختلف برای افزایش فروش و کسب درآمد بیشتر قطعا باید تبلیغ کنند . اما از آن جایی که همه روش های تبلیغاتی به هر حال شامل هزینه هایی هست و ضمنا تاثیر گذاری انواع تبلیغات بر روی کسب و کار های مختلف متفاوت است ، پس ما باید با علم تبلیغات آشنایی بیشتری داشته باشیم .
انواع روش های تبلیغات
تبلیغات را میتوانیم به دو روش تبلیغات سنتی ( غیر اینترنتی ) و تبلیغات مدرن ( اینترنتی ) تقسیم کنیم.
تبلیغات سنتی
· طراحی و پخش کارت ویزیت ، کاتالوگ ، تراکت
· تبلیغات در بیلبورد های سطح شهر
· تبلیغات تلویزیونی یا همان تیزر تبلیغاتی که در شبکه های مختلف تلویزیون پخش می شود.
· شرکت در نمایشگاه های مرتبط با صنعت و معرفی برند در غرفه های نمایشگاهی
· آگهی در مجله ها و روزنامه ها
· بازاریابی تلفنی و بازاریابی حضوری
· ارسال پیامک تبلیغاتی
تبلیغات مدرن اینترنتی و بازاریابی آنلاین
· تبلیغات در سایت های پربازدید بصورت تبلیغات بنری ثابت و تبلیغات کلیکی
· تبلیغات در گوگل
· سئو سایت برای رتبه اول گوگل
· تبلیغات در موبایل
· تبلیغات در شبکه های اجتماعی مانند تبلیغات در تلگرام و اینستاگرام و …
· ایمیل مارکتینگ
کمپین تبلیغاتی
کمپین تبلیغاتی به معنای استفاده از کانال های مختلف برای رساندن پیام تبلیغاتی است. یک پیام یکسان با تمی مشترک از طریق رسانه ها و بسترهای مختلف، که در برخی مواقع ثابت هستند، به اشتراک گذاشته می شوند. چارچوب زمانی کمپین های تبلیغاتی عموما ثابت بوده و به دقت تعریف می شوند.کمپین های بازاریابی به صاحبان کسب و کار و تیم هایشان کمک می کنند تا بهترین استراتژی های ترفیع را برای محصولات و خدمات شرکت مشخص کنند. چه پیشنهاد محصولات یا خدمات جدید بدهید، یا برنامه ای برای ترفیع محصولات خود از طریق آنلاین یا آفلاین داشته باشید کمپین بازاریابی می تواند شمار ا از طریق فرایند های تعریف شده هدایت کند. قبل از آنکه کمپین تبلیغاتی خود را گسترش دهید، جایگاه شرکت خود را در بازار و جایگاهی که می خواهید به آن برسید را مشخص کنید. سپس کمپین تبلیغاتی خود را به گونه ای طراحی کنید که ارزشها ، ویژگی ها و مزایای محصولات و خدمات شما از قبل از برگزاری کمپین حفظ شده و حتی افزایش یابد. کمپین تبلیغاتی بخشی از فرایند طراحی کمپین بازاریابی است که تمرکزش بر انتشار تبلیغاتی شرکت است.
چرا از کمپین تبلیغاتی استفاده می کنیم؟
معمولا به دنبال تحقق سه هدف زیر از کمپین های تبلیغاتی استفاده می شود:
· آگاه کردن مردم نسبت به محصول
· متقاعد کردن آن ها به خرید محصول
· فراهم ساختن شرایطی که محصولات در دسترس مخاطبان هدف باشد.
مراحل طراحی کمپین تبلیغاتی
۱- تحقیق
اولین گام این است که برای محصولاتی که قرار است تبلیغ شوند تحقیقات باز انجام دهید. در این مرحله باید تقاضای محصولات را برآورد کرده و موقعیت آن نسبت به رقبا را بسنجید. در واقع تحقیقات بازار جز فرایندهایی است که هیچ گاه تمام نمی شود. قبل از طراحی هر کمپین لازم است برآوردی از رقبا و جایگاه خود در بازار داشته باشید تا بتوانید کمپین اثربخشی طراحی کنید.
۲- شناخت مخاطبان هدف
باید بدانیم چه کسانی قرار است محصولات ما را خریداری کنند و چه کسانی را باید هدف قرار دهیم. شناختن مخاطبان هدف به ما کمک می کند کمپین تبلیغاتی موثرتری را به اجرا درآوریم. وقتی مخاطبان خود ار به خوبی بشناسیم با سبک زندگی آن ها آشنایی خواهیم داشت. به این صورت خواهیم دانست که بهترین کانال برای برقراری ارتباط با آنان چیست و به چه صورت می توانیم توجه آن ها را به خود جلب کنیم.
۳- تعیین بودجه
گام بعدی تعیین بودجه است. اقلام زیر را در زمان مشخص کردن بودجه کمپین تبلیغاتی در نظر داشته باشید. رسانه، اجرا و نمایش تبلیغ، کارهای اداری و مواردی از این دست که در اجرای کمپین های تبلیغاتی دخالت دارند و لازم است هزینه ای را برای آن ها اختصاص دهید. بودجه شما مشخص می کند که آیا بهتر است صرفا کمپین تبیلغاتی دیجیتالی داشته باشید یا از نظر مالی توانایی پوشش دهی هزینه های بالای تبلیغات محیطی و یا تلویزیونی را دارید. به این صورت می توانید استراتژی ها و بسترهای مناسب را انتخاب کنید.
۴- تصمیم گیری در مورد تم مناسب کمپین تبلیغاتی
در طراحی کمپین تبلیغاتی یکی از موارد حائز اهمیت تصمیم گیری در مورد تم مورد استفاده است. رنگ قالب کمپین باید مشخص شود، گرافیک مورد استفاده در تمام تبلیغات باید یکسان و یا حداقل شبیه به هم باشند، نوع موسیقی و صدایی که مورد استفاده قرار می گیرد باید تعریف شده و متناسب با تن صدای برند باشد، طراحی تبلیغات، پیامی که از طریق تبلیغ باید به مخاطبان برسد، زبانی که در کمپین مورد استفاده قرار میگیرد و موارد از این دست از جمله مهم ترین عواملی هستند که باید از قبل و با توجه به هدف و پیام تبلیغ و متناسب با استراتژی بازاریابی و برند شرکت، مشخص شود.
۵- انتخاب رسانه ی مناسب
رسانه و تعداد رسانه ها و شبکه هایی که در کمپین مورد استفاده قرار می گیرد باید بر اساس دسترسی به مخاطبان مشخص شود. از بین رسانه ها و شبکه های موجود باید آن هایی را برگزینید که دسترسی به مخاطبان هدفتان را آسان تر می کند.شناخت مخاطبانتان در تعیین نوع رسانه کمک به سزایی به شما خواهد کرد. همچنین میزان بودجه و هدف از برگزاری کمپین تبلیغاتی هم نقش به سزایی در تعیین رسانه مناسب دارد.
۶- برنامه ریزی رسانه
برنامه ریزی در مورد نمایش تبلیغات در رسانه باید با نهایت دقت صورت گیرد. تنها در این صورت است که تبلیغ توسط مخاطبان هدف دیده یا خوانده یا شنیده می شود. اهمیت این مرحله از آن جهت است که هزینه تبلیغات در رسانه های مختلف بسیار بالا است. بنابراین لازم است زمانی که مخاطبان هدف شما از رسانه مورد نظر بیشتر استفاده می کنند را شناسایی کرده و تبلیغات خود را در این زمان ها به معرض نمایش بگذارید.
۷- اجرای کمپین تبلیغاتی
نهایتا کمپین به اجرا درخواهد آمد. در حین اجرای کمپین باید مخاطبان خود را تحت نظر داشته باشید و اثرگذاری کمپین را بسنجید. بهترین راه مقایسه عواملی از جمله شناخت برند، میزان فروش، جلب توجه کردن تبلیغات و میزان تعامل مخاطبان با آن است. بررسی میزان اثر گذاری تبلیغ به شما کمک می کند نقاط قوت و ضعف کمپین خود را شناسایی کرده و در کمپین های بعدی از اطلاعات به دست آمده استفاده کنید.
در پایان وحید ناموری، طراح گرافیک، مهمان کارگاه آموزشی اصول و روشهای تبلیغات و مدیریت نام تجاری، در مورد مراحل طراحی هویت برند توضیح داد و انجام تحقیق، تدوین استراتژی، نام گذاری و معماری برند ، طراحی هویت، نقاط تماس و مدیریت برند را از مراحل طراحی هویت برند برشمرد، که در زیر به توضیح موارد بالا می پردازیم.

سوالی که در توسعه برند بسیار مطرح می شود آن است که تفاوت میان واژه هایی از قبیل لوگو، هویت برند و برند چیست؟ مردم اغلب آن ها را به عنوان کلمات مترادف به کار می برند. بسیاری از افراد تفاوت برند و هویت بصری را تشخیص نمی دهند، برخی حتی با اهمیت وجود هویت بصری برند در استراتژی بازاریابی را درک نکرده اند.
برای مشخص شدن مفهوم، اهمیت و کاربرد هویت بصری و تفاوت آن با برند به معرفی مختصری از هر یک از موارد می پردازیم.
برند چیست؟
تعاریف زیادی در لغت نامه کسب و کار به منظور تعریف آنچه که دقیقا برند می باشد، وجود دارد. می دانیم که متخصصان و افراد حرفه ای لغت برند را با روش های متفاوت و با عباراتی مانند " برند نام، اصطلاح، طرح، نماد یا هر خصوصیت دیگری است که کالا یا خدمت یک فروشنده را از سایر فروشندگان متمایز می کند. یا " برند احساسی درونی می باشد" و یا حتی " برند چیزی است که مردم درباره شما در زمانی که اتاق را کرده اید، می گویند."
لوگو چیست؟
به طور معمول هنگامی که مردم می گویند لوگو (آرم)، آنچه که واقعا به آن اشاره می شود، علامت تجاری میباشد. انواع مختلفی از علایم تجاری استفاده شده برای شناسایی یک نهاد تجاری وجود دارد. علامت تجاری می تواند یک نماد، تصویر، حرف اول اسم( مونوگرام)، نشان، امضا یا دیگر شیوه های گرافیکی باشد.
گام های طراحی هویت برند و توسعه شرکت
ارتباط بین برند و لوگو: هویت بصری برند
اگر برند یک رابطه باشد، لوگو انعکاس(تصویر) آن رابطه می باشد. به عبارت دیگر لوگو به منظور برگرداندن مشتری به یک سازمان بزرگتر عمل می کند و منعکس کننده رابطه ای است که این سازمان با مخاطبان خود دارد. هر ایما و اشاره ای (بینایی، صدا، لمس، طعم یا بو) مورد استفاده برای منعکس کردن رابطه بین شما و مخاطبانتان Brand Artifact نامیده می شود.Artifact در اشکال مختلف آمده است. به طور مثال لوگو میتواند حامل هویت بصری برند باشد.
وجود هویت بصری برند: ثبات
هدف آن است که Artifact و نشانه های مشخصی را بیابید که محصول و کار شما را بیان می کنند و افراد را با این موضوع که شما که به طریقی آشنا می کند. این بدان معنی است اطمینان حاصل کنید هر بار که نماد خود را نشان می دهید، آنها در ظاهر، استفاده، اندازه، وسعت، رنگ، احساس و غیره ویژگی های ثابتی را به مخاطبان القا می کنند. ثبات مخاطبان شما را قادر می سازد تا ساختار خافظه ای پیرامون آنکه شما چه کسی هستید و چه ارزشی را پیشنهاد می دهید، ایجاد کنند.
چگونه یک هویت بصری قدرتمند بسازیم ؟
بدانید «که» هستید
قبل از آنکه بخواهید بدانید چه المانهایی را باید در برند خود قدرتمند کنید، باید بدانید به عنوان یک برند «که» هستید؟
ابتدا با چند سوال از خودتان آغاز کنید:
-
ماموریت شما چیست ؟
-
به چه چیزی در شرکتتان باور دارید؟
-
شخصیت برند شما چیست ؟ ( باید تصور کنید که اگر برند شما یک شخص بود، شخصیت آن چگونه بود؟)
-
چه چیزی شما را از رقبا متفاوت میکند؟
-
صدای برند شما چگونه است؟ ( اگر برند شما یک شخص بود در هنگام برقرار کردن ارتباط با دیگران چه صدایی داشت؟)
این المانها برند شما را توضیح میدهند و قبل از اینکه طراحی و ساخت هویت بصری خود را آغاز کنید باید بدانید پاسخ هر کدام از آنها به تفکیک و شفافیت چیست؟
اگر به طور دقیق نمیدانید «که» هستید، نگران نباشید، میتوانید با یک جلسه توفان فکر در شرکت خود، بفهمید که شما به عنوان یک برند واقعا «که» هستید؟
میتوانید با این سوالها آغاز کنید:
-
چرا این کار را آغاز کردیم؟
-
اعتقادات و ارزشهای ما در این کمپانی چیست؟
-
چه چیزی ما را بهتر میکند؟
-
چه چیزی ما را خاص میکند؟
-
اگر بخواهیم برند خود را در سه کلمه توصیف کنیم آن سه کلمه چیست؟
-
اگر مشتریان ما بخواهند ما را در سه کلمه توصیف کنند آن سه کلمه چه خواهد بود؟
اگر جواب این سوالها را پیدا کردید، وقت آن رسیده است که برای ساخت هویت بصری خود اقدام کنید.
پایه های طراحی هویت بصری
بی شک طراحیهای شما تعیین میکند که برند شما چگونه درک شود، چیزهایی مثل طراحی لوگو، طراحی بسته بندی، طراحی سایت، سبک گرافیک شبکههای اجتماعی، طراحی کارت ویزیت و حتی لباس کارکنان شرکت و ...
به زبان دیگر طراحیهای شما هویت بصری شما و هویت بصری شما نشاندهنده کسب و کار شما به عنوان یک برند است.
اکنون قصد داریم ببینیم چگونه طراحی و ساخت هویت بصری میتواند کسب و کارتان را به یک سطح بالاتر ببرد؟
چگونه هویت بصری را گسترش دهیم؟
باید بدانید که پیش از ارتقای هویت بصری، مهم ترین کار محکم کردن پایهها و تعیین آن است.
پایههای هویت بصری:
تایپوگرافی
تایپوگرافی همه چیز درباره فونت است که در محتوای برندینگ استفاده میشود. فراموش نکنید تایپوگرافی شما چیزهای زیادی درباره برند شما به مخاطبانتان میگوید. پس سعی کنید هوشمندانهترین انتخاب را داشته باشید.
پالت رنگ
مورد بعدی پایههای هویت بصری، رنگ است. رنگ یک عنصر مهم و جدی است. هر رنگ استراتژی خاص خود را نشان میدهد و ترکیب چند رنگ که از لحاظ بصری هم دارای هارمونی باشند، استراتژی مخصوص شما را میسازد و تاثیر زیادی در چگونه دیده شدن برند شما توسط مخاطب دارد.
فرم و شکل
زمانی که به هویت بصری فکر میکنیم اولین چیزی که احتمالا به نظرمان میرسد فرم و شکل است. فرم و شکل عنصر کوچکی است اما همین عنصر کوچک میتواند بازخورد مشتریان را تغییر دهد. برای مثال آنچه از لوگویی با خطهای تیز، دریافت میشود بسیار متفاوت از لوگویی با خطهای نرم و دایرهای شکل است.
طراحی هویت بصری و برندینگ
هنگامی که شما هویت بصریتان را پایهریزی کردید، زمان آن رسیده که از یک طراح کمک بگیرید تا داراییهای بصریتان را طراحی کند تا بتوانید از آنها در برندینگ شرکت خود استفاده کنید. المانهای هویت بصری میتوانند متناسب با کسب و کارتان متفاوت باشند اما در اینجا ما به اصلیترین آنها اشاره خواهیم کرد:
طراحی لوگو
لوگو سنگ بنای هویت بصری شماست. برای داشتن لوگوی خوب و مناسب، زمانی که با طراحتان صحبت میکنید بهتر است به نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
-
لوگو باید شفاف باشد و به سادگی بیان کند که شما که هستید و به عنوان یک برند به چه ارزشها و اعتقاداتی پایبندید.
-
لوگو باید از لحاظ بصری جذاب باشد.
-
دقت کنید که لوگو نباید مطابق مد روز طراحی شود، مطمئنا شما برای کسب و کارتان آیندهای بیش از شش ماه در نظر دارید.
-
لوگو باید مناسب با صنعت و حیطه فعالیتتان باشد تا مخاطبان بیشتری را به سمت شما بکشاند.
در آخر مطمئن شوید که طراحی لوگو در هر سایز و فرمتی به شما تحویل داده شود تا بتوانید در جاهای مختلف از آن استفاده کنید.
|
|
|
|
|